Pokud jste stihli strávit včerejší pizzu se žampiony, mozzarellou a piniovými oříšky, vrhněte se dnes na přípravu dalšího podzimního receptu, který zahřeje a dokonale zasytí. Připravte si francouzský slaný koláč s máslovou dýní a sýrem roquefort, který zavoní až k sousedům.
1. Rozehřejte troubu na 200°C. Omytou dýni zbavte semínek a zbytek nakrájejte na kostičky. Dejte je do hrnce, zalijte mlékem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Poté mléko slijte, dýni nechte okapat a rozmačkejte vidličkou. Osolte a opepřete. 2. Koláčovou formu vyložte rozváleným listovým těstem a na několika místech propíchněte vidličkou, aby se těsto nenafukovalo. 3. Rozpalte pánev a dejte na ní opékat slaninu nakrájenou na kostičky. Míchejte asi 5 až 6 minut. Ořechy rozdrťte na menší kousky a rozdrobte roquefort. 4. Na těsto rozprostřete dýňové pyré, slaninu, sýr i drcené ořechy a pečte asi 20 minut. Podávejte teplé doplněné čerstvým salátem.Ingredience
Postup