Venku vládnou tropické teploty a vás možná ani nenapadne složitě něco připravovat v kuchyni. Připravit si ale můžete i recepty, které osvěží a kvůli kterým se nemusíte k troubě nebo sporáku ani přiblížit. Vyzkoušejte tabbouleh ze syrové quinoi s křupavou zeleninou.
1. Quinou nechte přes noc namočenou ve studené vodě a dále 24 hodin klíčit. Pokud se vám zdá příprava složitá, použít můžete samozřejmě také vařenou quinou, kterou necháte vychladnout. 2. Quinou smíchejte s nadrobno nakrájenou petrželkou, rajčetem a paprikou pokrájenými na kostičky a nakrájenou červenou cibulí. 3. Přidejte citrónovou šťávu, olivový olej, prolisovaný stroužek česneku a sůl. Dobře promíchejte a nechte 30 minut odpočinout. Před servírováním můžete do každé porce přidat lžičku sušených rozinek, předem namočených ve vlažné vodě.Ingredience
Postup