Croissanty milujeme všichni. Nejlepší jsou ty domácí, čerstvě vytažené z trouby a ještě zcela nevychladlé namazané domácí jahodovou marmeládou posypané čerstvými jahodami. Kdo by odolal…
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 75 g mléka
- 50 g másla
- 40 g cukru
- 1 sušené droždí
- špetka soli
Postup:
- Droždí vsypte do 85 g vlažné vody a nechte nabobtnat.
- Do mísy odvažte cukr, mléko, máslo, přidejte špetku soli, kvásek a promíchejte.
- Mísu přetáhněte potravinovou fólií, přikryjte utěrkou a nechte kynout hodinu a půl.
- Rozdělte těsto na osm částí. Z každé vytvarujte croissant. Znovu přikryjte a nechte kynout další hodinu a půl.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut.