Kdo jste vyzkoušeli zdravější variantu klasických hranolek, batátové hranolky, a zařadili jste si je mezi svoje oblíbené recepty, jistě budete potěšeni z dalšího podobného receptu. Polentové hranolky z trouby jsou lehké, zdravé a recept stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- 510 g husté polentové kaše
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g parmezánu
Postup
1. Připravte polentovou kaši podle návodu na sáčku s tím, že tam dejte méně vody a kaši připravte hustší do konzistence těsta.
2. Předehřejte troubu na 180 °C.
3. Na pomoučněném válu vyválejte silnější těsto (kolem 1, 5 cm vysoké). Z něj vykrájejte hranolky, které skládejte na pečicí papír na plechu. Potřete olivovým olejem a posypte parmezánem. Pečte cca 45 minut.
4. Doporučujeme podávat s jogurtovým dipem.