Naše divačka Marie Švarcová ráda vaří a tvoří vlastní recepty. Vyzkoušejte toto zdravé podzimní jídlo, do kterého můžete přidat i jiné houby než žampiony.
Ingredience:
– 250 ml hrnku pohanky
– 1 cibule
– 1-2 stroužky česneku
– 150 g žampionů
– 0,5 l zeleninového vývaru
– 1 lžíce oleje
– sůl
– pepř podle chuti
– koření podle chuti (dala jsem medvědí česnek sušený a majoránku)
– čerstvá rukola a petrželová nať
Postup:
1. Pohanku propláchněte na sítu a nechte okapat.
2. Nasekejte najemno očištěnou cibuli a česnek, žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky.
3. Na rozehřáté wok pánvi nebo jiné na oleji dejte zesklovatět cibuli a po chvilce přihoďte česnek.
4. Přidejte žampiony a krátce restujte, přidejte kostku vývaru, pohanku a podlijte vřelou vodou asi 1,5 hrnku a povařte cca 2 – 3 minuty. Podle potřeby vodu přilijte, zakryjte a odstavte nebo dejte do peřin nejméně na 25 minut.
5. Dochuťte solí, pepřem a nasekanými bylinkami.