Pažitkovou omáčku si dokážete připravit během 5 minut. Ano, čtete správně. Stačí vám 5 minut vašeho času a následně si budete moct vychutnat omáčku, která se hodí například k bramborům nebo masu. Pažitková omáčka je skvělá i k rybám. Jinými slovy bude záviset na vás, k čemu si níže uvedenou omáčku připravíte. Rychlý oběd nebo večeři ale máte na stole během pár minut.
Pažitková omáčka zlepší chuť masa i brambor
Jako první se společně podíváme na potřebné ingredience. Víte, co je potřeba si připravit na pažitkovou omáčku? Že ne? Následujte nás. Na pažitkovou omáčku si připravte 2 ks toastového chleba. Ideálně staršího, který je navíc zbaven kůrek. Dále si připravte 70 ml mléka, uvařený žloutek natvrdo, 100 g lučiny nebo paloučku, 10 kapek worcestrové omáčky, 2 lžíce bílého vinného octu, 20 g pažitky, sůl a pepř. Nyní máte ingredience připravené a můžete se pustit do příprav samotného pokrmu. Startuje 5 minut vašeho času.
70 ml mléka přelijte do misky. Poté vezměte toastový chleba, který namočíte a necháte nasáknout mlékem. Jakmile tak učiníte, natrhejte jej, protože ho následně budete dávat do mixéru. Po natrhání a vložení do mixéru přidáme také žloutek. Ingredience takto necháme rozmixovat. Jak pokračovat dále? Přidáme termizovaný sýr, ocet, worchestrovou omáčku a majonézu. Můžete přidat také trochu mléka, aby se ingredience zředily. Po dokončení příprav ingredience rozmixujeme dohladka. Dvě hlavní částí receptu máte již hotové. Jak pažitkovou omáčku dokončit?
Dokončující práce pažitkové omáčky
Pažitku nakrájíme nadrobno. Po rozmixování pažitky ji vložíme do rozmixované omáčky. Pokrm opepříme a osolíme podle své chuti. Následně důkladně promícháme a ochutnáme, zda je chuťově vyvážená. Pokud ne, můžeme přidat ještě ocet, sůl a pepř. Rozhodně to ale s těmito ingrediencemi nepřehánějte. Zvlášť ve chvíli, kdy pažitkovou omáčku budou jíst i vaše děti. Na závěr vám popřejeme dobrou chuť. Výše uvedený postup vám skutečně zabere jen 5 minut vašeho času.