Pokud jste v lese natrefili na záhony medvědího česneku, další možností, jak ho zpracovat, je připravit z něj ochucené máslo. Před výpravou do přírody vyndejte kupované máslo z ledničky a poté, co se vrátíte z výpravy, s ním můžete hned začít pracovat.
Ingredience
- 250 g změklého másla
- 50 g omytých listů medvědího česneku
- mořská sůl
Postup
1. Změklé máslo osolte půl lžičkou soli a promíchejte ručně nebo ho nechte zpracovat v robotu.
2. Přidejte omyté a dobře osušené (například v utěrce) listy medvědího česneku a rozmixujte.
3. Pomocí kuchyňské stěrky máslo setřete ze stěn mísy, přeneste ho na pečicí papír vytvarujte máslo do válečku
a pečicím papírem ho uhlaďte.
4. Vložte do uzavíratelné misky a dejte ho vychladit do lednice, případně ho můžete zmrazit na pozdější použití.
Přečtěte si také:
Takhle zaručeně poznáte medvědí česnek