Je nadýchaný, voňavý, 100 % podzimní a upečený s láskou. Vyzkoušejte chléb z máslové dýně, oproti Hokkaido bude jemnější. Doporučujeme kombinovat s bylinkovým máslem, kvalitními sýry a bílým vínem.
Ingredience:
- 400 g máslové dýně
- 400 g hladké mouky
- kostka droždí
- trochu mléka
- dýňová semínka
- 2 lžíce olivového oleje
- voda
- sůl
Postup:
- Dýni omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Zalijte v hrnci studenou vodou a vařte 20 minut.
- V troše vlažného mléka zasypaného cukrem nechte vzejít kvasnice.
- Smíchejte je pak s moukou, solí, semínky, olivovým olejem, pyré a cca 100 ml vody.
- Vymíchejte v hladké těsto, dejte do ošatky, zakryjte a nechte hodinu kynout na teplém místě.
- Přendejte na plech a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.