Kdo by neměl rád hamburgery? Pokrm, jež neodmítne ani člověk, který se věnuje zdravé stravě. Jinými slovy není špatné si čas od času nějaký ten hamburger dopřát. Pokud ovšem nechcete za něho utrácet ve fast foodech, pak si jej snadno můžete připravit u sebe doma. Poradíme vám, jak si takový hamburger s hovězím masem připravit během pár minut, a to jen za několik desítek korun.
Domácí hamburger s hovězím masem
V první řadě se společně podíváme na potřebné ingredience. K přípravě domácího hamburgeru s hovězím masem budete potřebovat 300 g mletého hovězího masa. Dále pak pepř čtyř barev, hořčici, sůl a lžičku worcestru. Kromě těchto ingrediencí si ještě připravte 4 plátky sýru, 2 plátky slaniny a zelený salát. Ingredience k přípravě hamburgeru již máte nakoupené. Tím však nekončíme, protože je potřeba si připravit ingredience k omáčce. Na tu budete potřebovat 3 lžíce tatarky, 1 lžíci kečupu a lžičku chilli.
V této fázi už vás čeká jen pár bodů a domácí hamburgery s hovězím masem budete mít přímo před sebou na talíři. Jak postupovat, abyste si mohli vychutnat výborné domácí hamburgery? Jako první je potřeba smíchat maso, a to s pepřem, worcestrem, solí a hořčicí. Jakmile tyto ingredience důkladně smícháte, vytvořte z nich dvě totožné placky. Placky by měly být vysoké přinejmenším alespoň 3 centimetry. Pokud se vám proces nepovedl, zkuste jej opakovat. Po zhotovení totožných placku se můžete přesunout k druhému bodu, který je zároveň tím posledním.
Jak dokončit domácí hamburger s hovězím masem?
Hotové placky je potřeba ogrilovat na grilu. Z každé strany je nutno grilovat alespoň 3 až 5 minut. Pokud nemáte domácí gril, nezoufejte. Placky lze připravit také na pánvičce. Jen byste placky měly na pánvičce důkladněji hlídat, aby byl připravovaný hamburger chutný.