Mexický guláš je podobný tomu, na který jsme zvyklí. Rozdíl je pouze v surovině. Právě podle surovin dostal guláš i název. Nemusíte se však bát toho, že by guláš nezůstal tím, jež si můžete dopřát prakticky v každé české hospodě. Jak si připravit takový mexický guláš i u sebe doma? Pojďme se na to společně podívat. Příprava tohoto guláše vám zabere úplně stejný čas.
Mexický guláš
Jako první se společně podíváme na suroviny. Uvidíte, že se některé suroviny mohou od klasického guláše lišit. Právě tyto lišící se suroviny z něho dělají mexický guláš. Na přípravu mexického guláše budete potřebovat 600 g zadního hovězího masa, větší plechovku rajského protlaku a větší cibuli. Zapomenout pochopitelně nesmíte také na 2 stroužky česneku, pepř, sůl a tuk. V neposlední řadě si připravte také rýži, strouhaný sýr a koriandr. Přidat můžete i mexickou směs, která mexický guláš jen podtrhne. To už bude záviset na vás, protože i bez této ingredience jej tak můžeme nazývat.
Nyní si nakrájíme cibuli, a to na malé kostičky. Takto nakrájenou cibuli necháme usmažit na oleji do fáze, než chytne zlatavou barvu. Dále přidáme k cibuli česnek, který rovněž necháme osmahnout. Poté si nakrájíme na kostky hovězí maso. To přidáme k česneku a cibuli, společně s rajským protlakem a necháme zprudka po dobu 3 minut opékat. Je potřeba ingredience neustále míchat. Maso bude pouštět šťávu, což je ideální doba na to, jej posolit. Přidáme zeleninu a popřípadě i připravenou mexickou směs. Dusíme po dobu 40 až 45 minut. Guláš můžeme nechat zahustit starším chlebem nebo jíškou.
Rýže slouží jako příloha
Tento guláš je výjimečný také v tom, že si k němu připravíte rýži. Postup je jednoduchý, protože budete rýži připravovat podle toho, jak uvádí výrobce produktu. Jakmile rýži uvaříte, můžete společně s uvařeným mexickým gulášem začít servírovat.