Dnes si připravíme rajskou omáčku s masovými kuličkami. Doba přípravy tohoto pokrmu se pohybuje v rozmezí od 60 do 70 minut. I přes to, že je doba přípravy relativně dlouhá, patří tento pokrm do střední třídy, co se týče náročností ze strany samotné přípravy. Nemusíte se tedy bát toho, že byste pokrm nezvládli připravit. Zvlášť v momentě, jste-li alespoň trochu zkušeným kuchařem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami do 70 minut
Na přípravu rajské omáčky s masovými kuličkami budete potřebovat 0,75 kg mletého vepřového masa, strouhanku, 2 cibule, 2 rajčatové protlaky, bobkový list, nové koření, mletou skořici, vodu, hladkou mouku, cukr, pepř, sůl a 2 vejce. Po přípravě surovin se můžete pustit do vaření. V první řadě není od věci připravit si masové kuličky. Jak si připravit kuličky? Vezměte si maso, které osolíte a opepříte. K masu přidáte strouhanku a 2 vejce. Takto důkladně promícháte, a to až do doby, než vznikne krásná hmota. Z této hmoty začněte tvarovat kuličky.
Po vytvarování kuliček se přesuneme k omáčce. Začneme základem, na který je potřeba oloupat a poté najemno nakrájet cibuli. Připravenou cibuli následně necháme na tuku do zlatové barvy opéct. K cibuli dále přidáme vodu a rajčatové protlaky. Jakmile ingredience přidáte, můžete promíchat. Máte promícháno? Můžete přidat kuličky a opět dolít trochu vody. Kuličky neustále hlídáme. Následně ještě přidáme nové koření a bobkový list. V další fázi necháme povařit, a to na dobu přibližně 10 až 15 minut. Z omáčky vyjmeme kuličky. Ty odložíme stranou. Do omáčky nalijeme znovu trochu vody a poté necháme projít bodem varu.
Jak pokračovat s přípravou pokrmu v dalších krocích?
V této fázi si připravte záklechtku. Ta se vyrábí z hladké mouky a vody. Tím omáčku zahustíte. Zahustit omáčku můžete ještě lžičkou mleté skořice, soli a cukrem. Po zahuštění musíte nechat znovu chvíli povařit. Stačí opravdu jen pár minut. V neposlední řadě propasírujte. Na závěr přidejte do omáčky kuličky a po dobu 3 minut povařte. Rajská omáčka s masovými kuličkami je hotová.