Slané koláče jsou velmi oblíbenou pochoutkou na Novém Zélandu i v Austrálii. Jejich širokou škálu najdete v každém rychlém občerstvení, často se také připravují v místních domácnostech. Zkuste tento základní recept a příště ho můžete obměnit třeba použitím cukety nebo masovou směs posypte sýrem.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- listové těsto
- 200 g rajčatové passaty
- 5 lžic worchestrové omáčky
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá pertžel
- 1 hrníček hovězího vývaru
- 1 vejce
- hotová jíška
- sůl
- pepř
Postup
1. Osmažte cibulku a na ní mleté maso.
2. Přidejte vývar, rajčatovou, worchestrovou omáčku a nasekané bylinky. Osolte a opepřete.
3. Přiveďte k varu a nechte bublat 15 minut.
4. Přisypte jíšku a nechte zhoustnout. Poté sejměte z plamene a dejte vychladit.
5. Na spodní část plechu položte těsto a na něj rozložte směs.
6. Vrchní část pokryjte druhou částí těsta.
7. Rozmíchejte vajíčko, potřete jím těsto.
8. Pečte na 180 °C cca 25 minut.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ TYTO RECEPTY:
Pomalu připravované hovězí maso
SLEDUJTE VÍC NOVOZÉLANDSKÝCH RECEPTŮ V POŘADECH ANNABEL LANGBEIN NA MNAM TV.