Říkáte si, jak by měl vypadat originální recept na řízek? Možná přemýšlíte nad tím, jaké ingredience přidat do řízku, aby se recept dal považovat za originální. Přitom se stačí zaměřit na pravý recept, jak by se měl řízek připravovat. Právě pravý recept dělá z přípravy originální postup. Pojďme se společně podívat na to, jak takový pravý řízek podle originálního receptu připravit.
Připravujeme řízek podle pravého receptu
Pod originálním receptem by si člověk měl představit pravost. Jinými slovy by to měl být recept připravován podle úplně prvního a originálního receptu. Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat přibližně 1 kilogram telecích řízků. Následně se můžete přesunout k přípravě samotného receptu. Vezměte si kýtu a nakrájejte ji na větší plátky. Vysoké by měly být přibližně jeden centimetr. Takto vysoké a na plátky nakrájené by řízky měly být podle pravosti. Jakmile tak učiníte, můžete se přesunout k dalšímu postupu.
Nakrájené a připravené maso poté obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Svým způsobem se jedná o klasický trojobal. Hlavní částí pro originalitu je nakrájení masa a následné pokračování. Po přípravě řízků v trojobalu se pustíme do posledního bodu. Tím je smažení. Řízky nyní necháme smažit, a to ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného sádla. Pro úplnou originalitu je dobré použít přepuštěné máslo. Záleží ovšem na vás, zda zvolíte rozpálené sádlo nebo přepuštěné máslo. Jak jsme již uvedli výše, ideálně je dobré použít přepuštěné máslo. Máslo se uvádí v originálním receptu.
Servírujte na talíř
Po usmažení můžeme začít servírovat. K nejoblíbenějším přílohám patří brambory. Řízky je možné konzumovat také s chlebem. Opět bude záviset na vás, zda si chcete pohrát s přípravou brambor či nikoliv. Pokud ne, pak je ideální volbou chleba nebo pečivo.