Na tomto receptu si otestujete kvalitu masa, které kupujete :-). Kvalitní maso není vysušené, má dostatek tuku, proto bude sekaná krásně držet i bez strouhanky, která se v receptu na americký způsob nepoužívá.
Ingredience
- 750 g mix mletého masa (hovězí a vepřové)
- 1 vejce
- 4 lžíce kečupu
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvé šalvěje
- sůl
- pepř
- NA SALÁT:
- 2 hrsti rukoly
- 200 ml podmáslí
- 3 snítky čerstvého kopru
- olivový olej
- špetka soli
Postup
1. Předehřejte troubu na 200°C. Do mísy dejte mleté maso, nasekané lístky šalvěje, sůl, pepř, rozmačkaný česnek, vajíčko a promíchejte. Vytvořte dvě šišky, dejte je na plech vyložený pečícím papírem a obě šišky potřete kečupem ze všech stran. Pečte na 180°C po dobu cca 30 minut.
2. Mezitím připravte zálivku na salát – do mixéru nalijte podmáslí, přidejte dvě lžíce olivového oleje, omytý kopr, špetku soli a rozmixujte.
3. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a servírujte na talíř. K ní dejte dvě hrsti rukoly, přelijte zálivkou a můžete podávat.