Toto jídlo milují v Indonésii a Číně. Kombinace smaženého kuřecího masa s kompotem je rozšířená po celém světě. Ke kuřeti zde budeme servírovat exotické vodní kaštany. Užijte si nezvyklé spojení chutí!
Ingredience:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 bílky
- sezam na obalení
- 1 balení vodních kaštanů
- šťáva a hoblinky kůry z 1 citronu
- olej na smažení
- 4 –8 PL škrobu na obalení
Na salát:
- jablko
- koriandr
- sweet chilli omáčka
- mrkev
- kedlubna
- limetka
- rybí omáčka
Postup:
- Kuřecí řízky nakrájejte na medailonky.
- Bílek lehce vidličkou rozšlehejte. Kuřecí maso obalte nejprve ve škrobu, potom v bílku a znovu ve škrobu.
- Do woku přidejte maso a opékejte za stálého obracení 5 minut dozlatova.
- Smíchejte suroviny na salátek.
- Kuřecí řízečky ozdobte překrájenými vodními kaštany a hoblinkami citronové kůry.
- Podávejte se salátkem.