Česká kuchyně vás už svým způsobem omrzela a raději byste si vychutnali zahraniční pokrm? Co si takhle dopřát zahraniční polévku v podobě Asie? Asijská polévka patří k velice jednoduchým a zároveň chutným pokrmům. Pokud jste navíc Asijskou polévku nikdy nejedli, pak je nejvyšší čas si ji připravit svépomocí u sebe v kuchyni. Příprava polévky vám totiž nezabere déle než jeden poločas ve fotbale.
Na pohled podobná polévka, jako vývar
Jakmile si polévku doma připravíte, budete mít pocit, že se díváte na vývar. Díky ale několika ingrediencí se bude chuť polévky mírně lišit. Pochopitelně pouze tehdy, zaměříte-li se opravdu na níže uvedené potraviny do posledního detailu. Nesnažte se žádnou z těchto surovin nahrazovat jinou. Pokud tak učiníte, finální chuť nebude taková, jaká má být. Jaké ingredience byste si na Asijskou polévku měli připravit? V první řadě nezapomeňte na 150 g kuřecích prsou, 800 ml vody, 200 ml zeleninové směsi, 1 ks pórku, hrst sušených hub a 1 ks čerstvého chilli.
Je potřeba tyto suroviny doplnit ještě 1 lžíci sojové omáčky a lžičkou asijského koření. Právě lžička asijského koření udělá z polévky ten správný Asijský pokrm. Nyní se můžeme přesunout k přípravě receptu. Jako první si očistíme prsa, která následně nakrájíme na menší kousky. Připravíme si hrnec, do kterého nakrájená prsa umístíme, a to společně s houbami. Necháme zalít studenou vodou a poté přivedeme k varu. Bude trvat, než se polévka začne vařit. Tento čas využijte k očištění pórku a následnému přepůlení. Přepůlení by mělo být podélné. Na závěr necháme rozdělit na 5 cm dlouhé kusy. Ty ještě rozkrájíme na tenké nudličky.
Jak pokračovat s přípravou pokrmu?
V třetí fázi přidáme do horké polévky zeleninu a nakrájený pórek. Necháme vše dochutit kořením a chilli papričkou. Takto necháme polévku přivést k mírnému varu, jež je potřeba udržovat alespoň 15 minut. V momentě, kdy maso změkne, je potřeba přimíchat sójovou omáčku. Polévka je hotová, jen ji nechejte ještě chvíli prohřát, a to kvůli sójové omáčce.