Váječnou bábovku si příliš mnoho domácnosti nepřipravuje. Pokud i vy patříte do této skupiny, pak je nejvyšší čas to změnit. Příprava vaječné bábovky totiž nezabere déle než 30 minut. Její výsledek vás ovšem příjemně překvapí. Jestliže vajíčka patří mezi váš oblíbený pokrm, máte rozhodnuto. Další skvělou snídaní bude vaječná bábovka. Pojďme si tuto pochoutku připravit společně.
Co si připravit na vaječnou bábovku?
Na vaječnou bábovku vám postačí pár základních surovin. V první řadě se neobejdete bez 10 vajec, 175 g cottage, 20 dkg vysokoprocentní a kvalitní šunky, červené papriky, červené cibule, soli, pepře a oregana. Tyto ingredience vám stačí k tomu, abyste si mohli připravit vynikající pokrm, jež nese název vaječná bábovka. Jak nyní postupovat se samotnou přípravou tohoto pokrmu? Vezměte si větší mísu a do ní rozklepejte všechna vejce. Poté je potřeba vejce vyšlehat, podobně, jako byste si připravovali míchaná vajíčka.
Následně je nutné nakrájet nadrobno cibuli, papriku i šunku. Snažte se suroviny nakrájet skutečně nadrobno. Poté je se zbývajícími surovinami hoďte do misky a zamíchejte. Jakmile suroviny zamícháte, připravte si silikonovou formu na bábovku. Do té je potřeba suroviny vlít a nechat péct na dobu přibližně 15 minut při teplotě 180 stupňů celsia. Po uplynutí této doby formu vyndejte z trouby a máte hotovo. Vaječná bábovka je již nyní připravená a vy můžete začít servírovat. Pochopitelně je potřeba ji nechat předem alespoň na pár minut vychladnout.
Připravujte si snadné pokrmy kdykoliv
Vaječná bábovka se hodí nejenom na snídani, ale také na svačinu nebo večeři. Vzhledem k tomu, že se nejedná o sladký pokrm, dokáže vás zasytit stejně, jako například míchaná vajíčka či jiný pokrm připravován z vajíček. Uvidíte, že si vaječnou bábovku zamilujete. Dostane vás nejenom díky vynikající chuti, ale také snadné přípravě.