Finské speciality vás bezesporu okouzlí, a to i v případě, kdy do této země vyrážíte poprvé. Některé speciality jsou totožné s těmi, které můžete vyzkoušet například ve Švédsku. Pokud jste alespoň Švédsko navštívili, pak s největší pravděpodobností některá jídla poznáte. Nemusíte se však obávat, že jsou si ve všem totožná. Naleznete zde i jídla, která jsou originální.
Finské speciality
Každý kuchař nebo milovník jídla se zajímá o to, jaké speciality a pokrmy se konzumují v jiných státech. Svým způsobem by se dalo říct, že kromě památek se snažíte navštěvovat i vyhlášené restaurace, kde si následně objednáváte místní speciality. Kdo by neměl rád zahraniční kuchyni nebo alespoň tzv. testování nových jídel? Milovníkem jídla je prakticky každá osoba. V první řadě se podíváme na základní suroviny. K nejoblíbenějším pokrmům Finska patří maso, ryby, zelenina, ovoce a brambory.
Dále je zde však uznávaný také Finský chléb. Finský chléb patří mezi základní suroviny místní kuchyně. Jestliže se tedy chystáte cestovat do Finska, pak se bez této suroviny rozhodně neobejdete. Jinými slovy byste Finský chléb měli ochutnat. Nyní se však podíváme na jednotlivé pokrmy. Jaké pokrmy budete mít možnost ve Finsku ochutnat? Prvním pokrmem je Kalakukko. V čem se skrývá tajemství tohoto pokrmu? Jde o vepřové maso, směs rybek a slaninu. Ta je upečená uvnitř chleba. Kalakukko je vyhlášená místní specialita.

Jaké další speciality lze ochutnat?
Dalším pokrmem je Karjalanpaisti. Opět jde o vepřové maso. Tentokrát však s kořeněnou zeleninou, která je připravována v peci. Mezi koření se zde řadí například černý pepř, bobkový list nebo pimentovník. Posledním tipem na Finskou specialitu je Leipajuusto. V kostce jde o čerstvý sýr, jež je připravován z kravského mléka. K tomuto sýru si můžete objednat láhev dobrého vína a posedět tak se svým protějškem nad chutným a kvalitním pokrmem.