Kdo by neměl rád jahody. Zvlášť v letním období je ocení většina z nás. Pokud si z jahod chcete udělat koláč, pak vám doporučujeme se zaměřit na cheesecake s rozpečenými jahodami. Právě tento recept je vynikajícím letním osvěžením, které se hodí v jakýkoliv letní den. Jak si tuto pochoutku připravit bez toho, aniž byste museli navštívit cukrárnu nebo kavárnu? Prozradíme vám to!
Připravte si jahodový cheesecake
Jako první vám prozradíme potřebné ingredience, bez kterých se u přípravy tohoto receptu neobejdete. Na přípravu cheesecake s jahodami budete potřebovat 375 g ricotty, 375 g krémového sýru, 250 g krupicového cukru, 3 ks vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. S citronovou kůrou a vanilkovým extraktem to však příliš nepřehánějte. Jak se říká, všeho moc škodí. Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě korpusu? Na korpus si připravte 125 g sušenek, 55 g mandlí a 45 g másla. Na závěr je nutné si připravit také jahody. Těch budete potřebovat 500 g. K jahodám nezapomeňte také 90 g krupicového cukru.
Nyní se můžete pustit do přípravy samotného receptu. V první řadě si předehřejte troubu, a to na 140 stupňů celsia. Vezměte si zapékací mísu a do té naskládejte jahody. Po naskládání jahod je posypte cukrem a nechte přibližně na 15 minut péct. Jahody změknou a pustí tak šťávu. Právě to potřebujete. Jakmile se tak stane, vyjmete je z trouby. Mezitím se můžete pustit do korpusu. Na ten je nutné rozdrobit sušenky, a to za pomocí robotu. Přidáme mleté mandle a máslo a necháme zpracovat v hmotu. Následně nechte vymazat dortovou formu, která má průměr 22 cm. K vymazání vám pomůže máslo. Na dno ještě vložíme pečící papír.
Jak pokračovat v přípravě pokrmu?
Dortovou formu naplníme připravenou hmotou neboli korpusem. Po natlačení do dortové formy necháme chladit. Robot budete potřebovat ještě ke zpracování smetanového sýru a ricotty. I tyto dvě ingredience je potřeba zpracovat dohladka. Přidáme vejce, cukr, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Takto necháme prošlehat. Směs poté přelijeme do formy. Necháme péct přibližně po dobu 70 minut. Okraje musí získat zlatavou barvu. Necháme vychladnout a můžeme začít servírovat s jahodami.