Kdo by neměl rád jahody? Jedno z nejoblíbenějších druhů ovoce, které můžete u nás zakoupit. Co když vám sdělíme, že si z jahod můžete udělat vynikající a chutnou bublaninu. Jahodová bublanina se dá hravě připravit během 45 minut. Zároveň se nemusíte obávat toho, že by se recept dal považovat za příliš složitý. Zvládnete jej i bez předchozích znalostí.
Jahody jsou nejoblíbenějším ovocem u nás
Ať už si budete chtít připravit jahodovou bublaninu ráno na snídani ke kávě nebo večer, jako finální dezert, stačí vám k tomu jen pár základních ingrediencí. Pokrm je tedy nejenom snadný a rychlý, ale také i relativně levný. Jaké ingredience si na jahodovou bublaninu máte připravit? Na jahodovou bublaninu si připravte 3 ks vejce, 200 ml smetany, 700 g jahod, 1 hrnek polohrubé mouky, hrnek cukru, lžičku prášku do pečiva, vanilkový lusk a moučkový cukr na posypání. Ingredience máte připravené, a tak se teď můžete s chutí pustit do příprav.
Jako první vyšleháme vejce, a to společně s cukrem. Následně přidáme smetanu. Postupně přidáme k ingrediencím také prosátou mouku, kterou je potřeba smíchat s práškem do pečiva. Takto důkladně zamícháme. Z ingrediencí nyní musí vzniknout hladké těsto. Připravíme si formu pomocí mouky. Formu je totiž potřeba vysypat hrubou moukou a dostatečně dobře vymazat. Poté přidáme hladké těsto. Jahody si umyjeme a následně vkládáme do formy. Připravenou bublaninu vložíme do trouby a upečeme. Po dokončení vyjmeme bublaninu z trouby ven.
Dokončující práce a finální servírování
Jakmile jahodová bublanina vychladne, zasypeme ji moučkovým cukrem. Z ingrediencí uvedených výše si jahodovou bublaninu vychutná celá vaše rodina. Už vám jen zbývá jahodovou bublaninu naservírovat. Na závěr vám popřejeme dobrou chuť. Jahodová bublanina, jak jsme již uvedli v předchozím odstavci se hodí jak ke snídani, tak jako finální dezert pro ukončení náročného dne.