Ředkvičková sezóna je v plném proudu a my jsme doslova posedlí zkoušením nových receptů s využitím ředkvičkové natě. Obsahuje vitaminy A, C, B a E a pomáhá dezinfikovat organismus. Chceme pro naše čtenáře vytvořit největší databázi tipů na přípravu zdravých a chutných pokrmů v rámci ZERO WASTE. Sledujte web imnam.cz, budeme sem přidávat další příspěvky. A určitě se dostane i na jinou zeleninu, nejen na ředkvičky. 🙂
Ingredience
- ledový salát
- nať z ředkviček
- 1 okurka
- 10 ředkviček
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce suchého vermutu
- 1 lžička sojové omáčky
- 1/2 lžičky curry
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- čerstvě namletý pepř
- olivový olej
- lněná semínka na posypání
Postup
1. Napusťte vodu do dřezu a omyjte v ní listy i nať.
2. Ředkvičky i okurky nakrájejte na plátky.
3. Salátové listy natrhejte na menší kousky. Ředkvičkovou nať pokrájejte.
4. V hrníčku smíchejte všechny ingredience na zálivku, podle potřeby dosolte nebo doslaďte.
5. Smíchejte dohromady zelené listy. Zalijte je zálivkou a jemně promíchejte.
6. Posypte lněnými semínky.
Přečtěte si také:
Proč je ZERO WASTE pro vás to pravé?
Recept na pesto z ředkvičkové natě
Recept na polévku z ředkvičkové natě