Cuketa patří mezi nejlevnější letní zeleninu, je snadno dostupná a také lze připravovat na mnoho způsobů. Navíc je bohatým zdrojem na vitaminy A, B, C, vlákninu, hořčík železo. Vybrali jsme pro vás naše nejoblíbenější cuketové recepty, inspirujte se.
Zapečená cuketa s kari kořením
Toto jídlo je jednoduché na přípravu, poměrně dietní a rychle připravené. Dát si ho můžete samotné, nebo třeba jako přílohu k pečenému kuřeti nebo rybě.

V poslední době jsme si oblíbili saláty, které kombinují tepelně upravené potraviny s čerstvou zeleninou. Tento salát náš požadavek splňuje, věříme, že si ho oblíbíte i vy!

Máte chuť na pomazánku, ale dali byste si nějakou lehčí než majolkovou? Obyčejná pomazánka v sobě ukrývá to kouzlo, že ji můžete připravit téměř z čehokoliv. Vyzkoušeli jsme variantu s čerstvými cuketami od našeho známého farmáře a hned ji s vámi musíme sdílet, protože je opravdu báječná.

Zkuste si k večeři připravit něco neobvyklého – slaný koláč, který původně přišel z Francie. Jako hlavní surovinu použijete cuketu. Plně zralá cuketa má hladký, lesklý povrch, na omak je tvrdá. Nejlépe chutnají plody, které měří do 25 cm. Až půjdete kolem supermarketu, vyberte si ty nejlepší kusy.

Pečená cuketová kolečka s parmezánem
Cuketa s úpravou, které neodoláte! Šťavnatá, křupavá, lehoučká. Nakrájíte ji, obalíte v parmezánové směsi a už ji dáte péci. Rychlá a nenáročná příprava. Ideální na uspěchané dny, které svádí dát si něco nezdravého, co je právě po ruce. Na jednoduchou přípravu cukety si najdete čas vždycky!
