Představíme si zvěřinu, jak ji neznáte. Nejedná se o recept, ale o seznam nejoblíbenější zvěřiny, která se jí nejenom v České republice, ale i ve světě. Pro úplné začátečníky bychom rádi vysvětlili, co se pod tímto pojmem ukrývá. Zvěřina je označení pro pokrm, který pochází ze zvěře. V České republice je zvěřina velice oblíbeným jídlem, a tak ji naleznete v mnoha restauracích, a to v jakémkoliv městě či na vesnici.
Jaké druhy zvěřiny si můžete u nás dopřát?
Seznam zvěřiny je opravdu velice široký. Společně se však podíváme na nejoblíbenější zvěřinu, kterou si u nás můžete snadno dopřát. Prvním oblíbeným pokrmem je daněk. Dančí zvěř má výborné maso, které nemá problém při správné přípravě překonat mimo jiné i srnčí zvěřinu. Pokud porovnáme dančí maso s jelením, pak zjistíme, že dančí zvěřina je daleko křehčí, a tak ji zvládnou konzumovat i lidé, kteří mají problémy se žvýkáním či polykáním. Další zvěřinou je výše uvedený jelen. Jelení zvěřina není tak křehká, jako ta od daňka. I přes to se můžete těšit na velice chutné maso, a to převážně v období srpna.
Zajíc nesmí na našem seznamu oblíbené zvěřiny chybět. Dopřát si ho můžete v mnoha restauracích nebo u sebe doma. Typickým znakem pro zaječí zvěřinu je výrazné aroma a výborná chuť. Maso nese tmavě červenohnědou barvu. Dalším naším tipem na vynikající zvěřinu je bažant. I u bažanta se máte na co těšit. Bažant se konzumuje po celém světě a je tak považován za opravdovou lahůdka, která by se vám neměla vyhnout, jestliže rádi konzumujete zvěřinu. Pokud si tedy chcete dopřát opravdu výborné a zároveň kvalitní maso, pak je bažant tou správnou volbou.
Poslední zvěřinou je kanec
Kančí maso se může pyšnit malým množstvím tuku. Co vám však nabídne je vysoké množství bílkovin. Proto se rovněž jedná o velice oblíbenou zvěřinu. Chuťově je kančí maso velice blízko tomu vepřovému. Pokud tedy máte rádi vepřové maso, s největší pravděpodobností kančí ani v nejmenším neodmítnete.