Bramboračka se nachází na jídelním stole nejenom v restauracích nebo hospodách. Často na ní lze narazit i v samotných domácnostech. Dalo by se říct, že právě na stole českých domácností je bramborová polévka tou nejčastější polévkou ze všech. Není se čemu divit, protože její chuť vás dostane do kolen už během prvního sousta. Jak si připravit kvalitní a poctivou bramboračku s houbami?
Připravte si poctivou bramboračku
V tomto odstavci vám prozradíme, jaké ingredience je potřeba si připravit. Teprve poté se pustíme do přípravy samotného pokrmu. Víte, co budete potřebovat za suroviny k tomu, abyste si dokázali připravit poctivou bramboračku s houbami? Vezměte si papír a tužku a začněte si psát. K přípravě tohoto pokrmu je potřeba zakoupit 3 hrsti sušených hub, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 4 ks brambor, 1 ks mrkve, polovinu celeru, 2 ks cibule, 1 kořenovou petržel, 1 ks vejce, 4 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř a sušenou majoránku.
Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy této poctivé polévky. Jako první si připravte hrnec. Do něho následně nasypte houby a poté zalijte přibližně 0,5 litrem vody. Takto necháme chvíli povařit. Ve větším hrnci si nechejte rozpustit máslo. Dále v něm nechte dozlatova opražit mouku. Měla by vám vzniknout jíška. Tu zalijete litrem a půl studené vody. Poté důkladně promíchejte. V další fázi přidáme oloupané a nakrájené brambory, a to společně se zeleninou. V neposlední řadě přidáme houby i s vývarem a necháme projít bodem varu.
Jak dokončit poctivou bramboračku?
Nyní okořeníme a necháme vařit do změknutí. Doba vaření se bude pohybovat v rozmezí od 15 do 20 minut. Jakmile se budete blížit ke konci vaření, přidejte vejce a lehce polévku promíchejte. Na závěr nechejte polévku dochutit pomocí česneku se solí. Množství soli bude záviset na vás.