Jogurtová šarlota se dá zařadit do lehkých dezertů, protože nevyžadují pečení. Kromě toho se tento dezert hodí nejenom na víkendový stůl, ale také na různé oslavy, párty nebo svatby, jako zpříjemnění dne. Víte, jak si takovou jogurtovou šarlotu připravit do 40 minut? Přesně takový čas vám zabere příprava dezertu. Dezert rovněž není náročný na přípravu.
Jogurtová šarlota do 40 minut
Co budete potřebovat za ingredience na jogurtovou šarlotu? Připravte si 6 plátek želatiny, 500 ml řeckého jogurtu, který patří k těm kvalitnějším, 20 ks cukrářských piškotů, 500 ml smetany ke šlehání s 31 procenty, 80 g moučkového cukru, 0,5 vanilkového lusku a 400 g malin a borůvek. Dále je potřeba si připravit ingredience k dokončení. Na dokončení budete potřebovat ušlehanou smetanu, 1 hrst malin a borůvek a mátu (lístky). Jakmile máte ingredience připravené, pusťte se do přípravy dezertu. Od teď si vychutnáte jogurtovou šarlotu do 40 minut. Pojďme společně na to.
Vezměte si misku a připravte si plátky želatiny. Tyto plátky umístěte do misky a zalijte studenou vodou. Takto nechte nabobtnat po dobu asi 5 minut. Poté si vezměte ideálně formu s rozměry 11 x 30 cm. Formu lehce potřete olejem a vyložte potravinářskou fólií. Následně umísťujte na delší strany formy cukrářské piškoty. Vezměte jogurt a rozdělte ho na dvě poloviny. Jednu polovinu vložte do kastrůlku a nechte jej zahřát. V žádném případě ale nevařte. Želatinu mezitím nechte vyždímat a přidejte ho do ohřátého jogurtu. Necháme důkladně promíchat, protože se potřebuje rozpustit. Přidáme zbytek jogurtu a promícháme. V další fázi přelijeme do čisté mísy a necháme vychladnout.
Jak dokončit chutný a lahodný dezert?
Nyní se pustíme do ušlehání šlehačky, a to společně s cukrem a vanilkou. Ušlehání by mělo být provedeno do tuha. Po menších částech pomocí lžíce ji vmíchávejte do vychladlého jogurtu s želatinou. Blížíme se k závěru. Teď začněte přidávat ovoce. Po přidání ovoce lehce promíchejte a vlijte do formy. Povrch zarovnáme a vložíme do ledničky. Ideálně na celou noc. Další den už jen jogurtovou šarlotu vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou, lístky máty a ovocem.