Kari je ideálním kořením pro chladné podzimní dny. Díky pikantnosti zahřeje celé tělo, obsahuje protizánětlivou kurkumu a ještě dodá jídlu pozitivní žlutou barvu. Vyzkoušejte nudlovou Buddha bowl inspirovanou Asií.
1. Sušené rýžové nudle namočte do studené vody asi na 20 minut. Poté vodu slijte. 2. Připravte si omáčku. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a restujte na jemno nakrájenou šalotku a nastrouhaný zázvor po dobu 3 až 5 minut. Přidejte kari pastu a minutu míchejte. Nakonec přidejte kokosové mléko, cukr, chilli pastu, rybí omáčku, sojovou omáčku a vývar. Nechte asi 15 minut vařit na mírném ohni. 3. V jiné pánvi rozehřejte trochu oleje a dejte na něj orestovat na jemno nakrájenou cibuli, oloupanou a nakrájenou mrkev a brokolici rozdělenou na růžičky. Restujte asi 5 minut. 4. Do pánve se zeleninou přidejte nudle a omáčku. Nechte chvíli vařit, aby se vše krásně spojilo a můžete servírovat do misek. Na vrch ozdobte čerstvě nastrouhaným červeným zelím a sezamovými semínky a pokapejte citronovou šťávou.Ingredience
Postup