Občas není špatné si k hlavnímu chodu dopřát také vynikající polévku. Je pravdou, že existuje velké množství lidí, kteří polévky příliš nevyhledávají. Na druhou stranu čas od času výborná polévka nikomu neuškodí, ba naopak. Polévky odjakživa patřily k hlavnímu chodu. My vám poradíme, jak si připravit chutnou a kvalitní bramborovou polévku do 45 minut.
Bramborová polévka
Opět se jedná o recept, který dokáže hravě připravit i úplný začátečník. V první řadě vám prozradíme suroviny, jež jsou k přípravě chutné a domácí bramborové polévky zapotřebí. Tyto suroviny vám postačí přibližně na 6 porcí. Záležet následně bude na množství jedné porce. Jaké suroviny si tedy máte připravit? Rozhodně se neobejdete bez 10 dkg másla, vývaru, soli, majoránky a bobkového listu. Tím však seznam potřebných surovin zdaleka nekončí. Dále si připravte 2 až 3 lžíce hladké mouky, 4 brambory a zeleninu. Zde bude výběr záviset na vás.
Je dobré však zvolit zeleninu do polévky. Na závěr si připravte také houby a česnek. Houby budou rovněž záviset na tom, zda je jíte či nikoliv. Jinými slovy je do bramborové polévky nemusíte přidávat. Chuť bude stále vynikající. Jak bramborovou polévku připravit? Vezměte si máslo a mouku. Z těchto dvou ingrediencí si připravte jíšku. Následně sáhněte po vývaru, ve kterém povaříte brambory a dle své chuti také houby. Brambory, houby a vývar následně zahustíme jíškou. Poté přidáme zbývající ingredience. Od majoránky, přes sůl až po bobkový list.
Nezapomeňte také na nakrájenou zeleninu
V konečném důsledku nesmíte zapomenout na nakrájenou zeleninu. Takto necháme chvíli povařit a můžeme začít servírovat. Celý proces vám nezabere déle než 45 minut, a to včetně samotného nákupu. Připravte si k hlavnímu chodu také vynikající a domácí bramborou polévku, která vám bude chutnat. Uvidíte, že si tuto pochoutku budete doma připravovat častěji.