Chutné polévky si hravě můžete udělat i doma, bez toho, aniž byste chodili do restaurací. Zvlášť v dnešní době, kdy to svým způsobem není možné. Pokud jste chodívali na oblíbené polévky, které vám schází, s největší pravděpodobností je najdete v tomto článku. Jestliže ne, pak je nejvyšší čas sáhnout po změně a vyzkoušet jiné chutné polévky. Pojďme se na ně společně podívat.
Chutné polévky
První chutnou polévkou je zeleninová, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Na ní budete potřebovat petržel, mrkev, jednu bramboru a 200 až 400 ml vody. Záležet bude na tom, jaké množství polévky chcete udělat. V případě většího množství přidejte vždy po jedné surovině od každé výše uvedené. Recept je jednoduchý a přes to chutný. Nakrájenou a očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky a následně přidejte do vody. Poté stačí vařit, a to až do stavu, kdy zelenina bude měkká. Na závěr můžete přidat například olivový olej. Pro zahuštění zeleniny rozmačkáte vidličkou.
Kromě zeleninové polévky nesmí u vás chybět bramborová, která rovněž patří mezi ty chutnější a oblíbenější. Na ní je zapotřebí jedna brambora, mrkev, petržel, vařený žloutek a 200 až 400 ml vody. Jak si můžete všimnout, suroviny jsou téměř totožné. Postup vaření je stejný, jako u výše rozepsaného receptu, jen s tím rozdílem, že po uplynutí určité doby přidáte do polévky žloutek, který nejprve rozdrobíte. I tady lze přidat pár kapek olivového oleje. V neposlední řadě zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem, a to včetně brambory. Tím se polévka zahustí a vy už si ji jen budete vychutnávat.

Polévky by neměly chybět
Jestliže polévky vynecháváte, zkuste si udělat jeden z výše uvedených receptů a uvidíte, že na vaření těchto pokrmů nic není. Mimo jiné vám to nezabere příliš mnoho času a polévky si snadno připravíte i na několik dnů. Jak jsme již uvedli v odstavcích výše, budete-li chtít vařit polévku do většího množství, přidejte společně s vodou i ingredience.