Pokud vám chutnají klasická vajíčka, pak určitě neodmítnete ani ta pštrosí. Víte, jaký pokrm si z nich můžete připravit? Pak vsaďte na klasiku, kterou jsou pštrosí vejce. Povíme vám, jak takový recept připravit a jaké ingredience na ně budete potřebovat. Tento pokrm se hodí nejenom na snídani, ale i večeři. Hlavní výhodou receptu je snadná a zároveň rychlá příprava.
Připravujeme pštrosí vejce
Jak jsme uvedli v předchozím odstavci. V první řadě si povíme, jaké ingredience budete k přípravě pokrmu potřebovat. Právě ty vám zajistí chutný a zároveň rychlý recept, na kterém si pochutná celá vaše rodina. Na recept si tedy připravte 4 vejce, 500 g mletého masa, sůl, pepř, mletou červenou papriku, 2 sýrová celá vejce, olej a strouhanku. Po přípravě ingrediencí se můžete přesunout k další fázi, kterou je samotný pokrm. Nyní stačí odpočítat pár desítek minut a chutný recept máte na stole. Pojďme se společně podívat na to, jak jej připravit.
Jako první si uvaříme vejce natvrdo. Jedná se o 4 vejce, které k receptu potřebujete. Dále si připravte mísu. Do ní vložíme mleté maso, jež následně osolíme a opepříme. Můžete přidat také trochu mleté papriky. To bude záležet na vaší chuti. V neposlední řadě nezapomeňte přidat také 2 celá vejce. Takto necháme zahustit pomocí strouhanky a poté důkladně zamícháme. Tato směs slouží k obalení celých vařených vajíček. Vajíčka pochopitelně musí být oloupaná. Po obalení ještě necháme obalit ve strouhance. Jak pokračovat v přípravě receptu?
Jak dokončit tento chutný pokrm?
Nyní si vezměte pekáček. Dno je možné vymazat olejem. Do tohoto pekáčku vložíme hotová pštrosí vejce a necháme péct, a to po dobu 40 minut na 170 stupňů celsia. Po dokončení je recept připraven a můžete jej servírovat například s bramborem nebo bramborovou kaší. To už bude záležet na vás.