Stává se to nám všem. Z připravovaného oběda nebo večeře zbude jeho podstatná část a vy z nějakého důvodu nechcete servírovat stejné jídlo dvakrát. Nebo vám na poličce dozrály banány, musí se spotřebovat, ale vy na ně zrovna nemáte chuť. Co s tím? Proměňte zbytky jídel v úplně jiné pokrmy, poradíme vám, jak na to.
Přezrálé ovoce, které se musí hned spotřebovat
Ovoce všeho druhu (banány, meruňky, broskve, jahody nebo i bobulové ovoce) rozmixujte, případně doslaďte medem a dejte zmrazit do malých krabiček. Osvěžující zdravé dřeně není v létě nikdy dost!
Co s grilovaným lososem?
Druhý den ho přidejte do vroucí smetany, osolte, opepřete a omáčkou zalijte právě uvařené těstoviny. Lososa nebo zbytek jakékoliv jiné ryby můžete také přidat do salátu.
Bílé a červené víno
Využijte toho, že vám v lednici zbyla malá sklenička vína a přidejte ji do zálivky na salát nebo do omáčky, dodá jí výraznější chuť. Víno můžete také přidat do marinády na maso.