Exotické ovoce, které jsme zvyklí jíst většinou samotné, je vynikající také v kombinaci s mnoha surovinami. Vyzkoušejte sami, v následujících dnech budeme uveřejňovat recepty, které obsahují toto sladkokyselé ovoce. Je plné zdraví prospěšných látek. Například vápníku, fosforu, železa a hořčíku, vitaminu B i C. Semínka z granátového jablka nejlépe dostanete tak, že jablko překrojíte na půl, mačkáte ho po celé jeho slupce, potom do slupky klepejte vařečkou a semínka vám budou sama padat do připravené misky.
Ingredience
- 200 g bulguru
- 100 g pistáciových oříšků
- 1 granátové jablko
- 1 žlutá paprika
- 4 rajčata
- malý svazek petrželky
- malý svazek pažitky
- olivový olej
- citron
- sůl
- pepř
Postup
1. Zalijte bulgur 400 ml vroucí vody a zvolna vařte 5 minut. Poté vypněte plamen a nechte bulgur zakrytý pokličkou 15 minut.
2. Nakrájejte na kostičky rajčata, papriky, nasekejte pažitku a petrželku, vyloupejte pistáciové oříšky.
3. Smíchejte s bulgurem, osolte, opepřete, dochuťte citronovou šťávou a olivovým olejem.