Butter chicken je oblíbený indický pokrm, který můžete připravit v pohodlí domova. Je to rychlá a snadná varianta tradičního receptu, která ještě zvyšuje jeho chuť. Připravíte ho jednoduše a díky předem nakoupeným ingrediencím můžete mít hotovou večeři během pouhých 20 minut. Zde je návod, jak připravit tento klasický recept v několika krocích.
Příprava ingrediencí
Příprava ingrediencí je klíčovým krokem při přípravě jakéhokoliv jídla. Recept na rychlé butter chicken není žádnou výjimkou. Pro přípravu tohoto tradičního indického pokrmu budete potřebovat kuřecí maso, které nakrájejte na malé kousky. Dále budete potřebovat máslo a kokosové mléko, do kterého přidejte skořici, kurkumu, kari a čerstvě drcený černý pepř. Následně si připravte směs chilli vloček, strouhaného česneku a cibule. Všechny ingredience důkladně promíchejte a připravte se na další krok vaření.
Dalším krokem je příprava omáčky. Smíchejte směs z jogurtu a smetany, kterou přidejte do hrnce. Poté do hrnce přidejte máslo, kokosové mléko a směs koření. Vařte asi na 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do omáčky vmíchejte čerstvou petrželku a bazalku. Připravte si také přílohu k servírování, jako je rýže nebo naan. Teď můžete přistoupit k samotnému vaření vašeho rychlého butter chicken.
Rychlý způsob přípravy butter chicken
Rychlý způsob přípravy butter chicken je velmi snadný. Nejdříve si připravíme marinádu z jogurtu, čerstvého koření, česneku, chilli, hladké mouky a citronové šťávy. Potom nakrájíme kuřecí prsa na kousky a necháme je marinovat.
Takto připravené, marinované kuřecí maso osmahneme na pánvi a smícháme s omáčkou. Přidáme ještě zázvor, máslo a necháme vše přibližně pět minut vařit. Hotové butter chicken je nyní připraveno ke konzumaci.