Připravovali jste někdy jehněčí maso? Pokud ne, určitě vyzkoušejte recept Martina Polačka. Suroviny jsou přesně vyladěné tak, aby podpořily jeho netradiční chuť. Pokud máte stále obavy, můžete ho nahradit jiným druhem masa, ale jehněčí je pro tento recept zdaleka nejlepší!
Ingredience
- 400 g jehněčí mletá plec
- 1 plechovka manga (kompot)
- 400 ml bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- svazek koriandru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky mletého chilli
- olivový olej
- sůl
- pepř
- špejle bambusové nebo kovové
Postup
1. Do mísy dejte jehněčí maso, rozmačkaný česnek, pokrájený koriandr, chilli koření, římský kmín a důkladně promíchejte.
2. Předehřejte troubu na 200°C. Z masové směsi vytvarujte špalíčky, napíchejte je na namočené špejle a klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a dejte do trouby na přibližně 15 minut.
3. Příprava mangového nápoje – plechovku kompotovaného manga i se šťávou smíchejte s jogurtem a rozmixujte tyčovým mixérem. Pak přelijte do skleničky.
4. Hotové špízy servírujte na talíř a podávejte s jogurtovým mango nápojem.