Povznášející čas dovolených je za námi, nenaděláme nic. Můžeme ale překvapit svoji rodinu a připravit jim večeři podobnou té, na kterou jste tak rádi chodívali do malé restaurace na pláži. Marinované kuřecí maso na řecký způsob, k tomu bílý jogurt s česnekem a bylinkami doplněný pita chlebem… Ještě šumění moře a jsme tam znovu. 🙂
Ingredience
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 2 pita chleby
- 3 lžíce oregána
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- citron
- mletý kmín
- snítka čerstvé peržele
- chilli koření
- sůl
- pepř
Postup
1. Do velké misky, kterou můžete uzavřít víčkem, vsypte orgáno, prolisované
stroužky česneku, nasekanou petržel, zakápněte olejem, šťávou z jednoho citronu,
špetku mletého kmínu, chilli, osolte a opepřete. Směs smíchejte.
2. Nakrájejte kuřecí maso na větší kousky tak, aby se dalo napichovat na špejli,
vložte do marinády a nechte marinovat tři hodiny nebo přes noc.
3. Předehřejte troubu na 180 °C. Napíchejte kuřecí maso na špejle. Pečte na
mřížce na plechu cca 30 minut.
4. Servírujte s pita chlebem a jogurtem ochuceným najemno nasekanou pažitkou.