Také se na svatby těšíte hlavně kvůli svatebním koláčkům? A kdo říká, že si je nemůžete připravovat doma třeba každý den? Jenže svatební koláčky nejsou jen tak – musí být vláčné s mokrou náplní, těsta musí být tak akorát… Vsaďte na osvědčený recept cukráře Josefa z pořadu Čas na TE.BE., který vysílá Mňam TV a uvidíte, že nešlápnete vedle!
Ingredience:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g mléka
- 40 g cukru krupice
- 100 g majonézy
- 10 g droždí
- 4 g soli
Na náplň:
- 250 g tvarohu
- 50 g cukru moučka
- 50 g rozinek
- 1 bílek
Na drobenku:
- 150 g hladké mouky
- 75 g cukru krupice
- 75 g másla
- 2 g soli
Na potření před pečením:
- Máslo
Na dokončení:
- 100g máslo
- 40g rum
Postup:
- Připravte kvásek. Potom zpracujte těsto smícháním všech ingrediencí a poté důkladným vymícháním. Nemělo by se po vypracování lepit.
- Dejte do mísy a přikryté nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté z těsta lžičkou nabírejte malé, asi 10 g kousky. Ty lehce roztáhněte do stran. Náplň připravte smícháním všech ingrediencí. Na každý kousek těsta dejte lžičku tvarohové nádivky.
- Ze všech surovin připravte drobenku a máslo rozpusťte.
- Náplň do těsta zabalte, koláčky namočte do rozpuštěného másla a potom lehce obalte v drobence. Odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Nechte kynoute ještě 20 minut a pečte asi 10-12 minut při 200°C. Horké pokapejte máslem s rumem.