U receptů od cukráře Josefa máte jistotu, že se vám pokaždé podaří. Proto když z trouby vytáhnete voňavé frgále podle následujících instrukcí, všechny diety půjdou stranou, neboť je to nebeské blaho! 🙂
Ingredience:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 50 g sádlo
- 130 g mléko
- 2 žloutky
- 10 g droždí
- 35 g cukr krupice
- 2 g sůl
Náplň maková:
- 100 g mletého máku
- 200 g mléka
- 50 g cukru krupice
- 20 g pikantního džemu
- 20 g rumu
- 1 g mletého badyánu
- 1 g skořice
Náplň tvarohová:
- 250 g tvarohu (kostka)
- 40 g cukru krupice
- 20 g rumu
- 1 vanilkový cukr (s vanilkou)
- 1 vejce
Drobenka:
- 110 g hladké mouky
- 55 g másla
- 55 g cukru krupice
- špetka soli
Na dokončení:
- 100 g másla na pomazání
- mletý perník na posypání
- rum podle chuti
Postup práce se dozvíte na následující straně: