Jak jednu z nejlevnějších surovin zpracovat tak, aby se vám na talíři ve finále objevil učiněný skvost? Kuchař Marek Pavala ví, jak na to! Připravil pro vás recept na kachní srdíčka provoněná balsamikem. Tohle je ta správná volba, když chcete uvařit rychlou, chutnou večeři a nechcete za ni utratit půlku výplaty.
Ingredience
- 400 g kachních srdíček
- 1 dcl balsamika
- 1 dcl vývaru
- petržel
- máslo
- olivový olej
Postup
1. Kachní srdíčka překrojte napůl a očistěte. To vám zabere nejvíc času, dál už je postup jednoduchý.
2. Nechte hodně rozpálit pánev, nalijte na ni olivový olej, a když je rozehřátý, vhoďte na něj kachní srdíčka. Restujte na nejvyšší teplotu. Srdíčka musí chytnout hezky zlatavou barvu. Přilijte balsamiko a vývar. Stáhněte plamen a nechte chvíli povařit.
3. Přidejte lžíci másla, pánev odstraňte z plamene a krouživým pohybem nechte máslo rozpustit. Omáčka se krásně zahustí. Ozdobte nasekanou petrželí. Posolte, zakápněte trochou olivového oleje a servírujte s čerstvým chlebem.
Poznámky
Tento recept je od Ferguse Hendersona, anglického šéfkuchaře, který vaří s roztroušenou sklerózou a dostal Michellinskou hvězdu za používání ingrediencí, jako jsou kachní srdce nebo vepřové nožičky – suroviny, které ostatní restaurace vyhazují. On z nich dokáže připravit jedinečné skvosty.