V minulém receptu ZERO WASTE jsme si řekli, jak zpracovat ředkvičkovou nať do pesta. Naše fascinace ředkvičkovou natí a tím, do jakých jídel ji můžeme propašovat, stále trvá. Dnes si uvaříme polévku, ve které bude kralovat právě ředkvičková nať.
Ingredience
- 1 svazek ředkviček s natí
- 200 g čerstvého hrášku
- 1 velká cibule
- 4 brambory
- 1 stroužek česneku
- 0,5 l zeleninovýho vývaru
- smetana
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. V napuštěné vodě pořádně omyjte nať, ráda se v jejích záhybech schovává hlína. Stejně tak omyjte a očistěte ředkvičky.
2. Nakrájejte nať, cibuli i ředkvičky na menší kousky a osmahněte je na olivovém oleji. Nakonec prolisujte česnek.
3. Zalijte vývarem, přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky, hrášek a vařte doměkka.
4. Polévku rozmixujte dohladka, vraťte na plotnu, přilijte smetanu, nechte probublat. Osolte, opepřete a podávejte ozdobené nakrájenými ředkvičkami.
Přečtěte si také: