Při grilování už u nás nesmí chybět indické placky paratha, které po upečení zmáčkete, aby vynikly jejich jednotlivé vrstvy. Placky jsou skvělé namočené do dipů jako příloha nejen ke grilovanému masu, ale i k různým omáčkám.
Ingredience:
- 300 g hladké nebo chlebové mouky
- 2 lžíce rostlinného oleje (my používáme olivový)
- 400 ml polotučného mléka
- sůl
Postup:
- Mouku smíchejte se špetkou solí a postupně po lžících přidávejte olej a mléko (ručně nebo v robotu).
- Těsto přikryjte utěrkou a nechte 25 minut odpočinout na vále.
- Rozdělte na 8-10 dílů. Z nich vyválejte placky, nemusí být kulaté.
- Každou placku potřete mašlovačkou trochou oleje. Vrstvy tak zůstanou oddělené.
- Zabalte každou placku do rolády a znovu rozválejte na placku.
- Opékejte na pánvi s trochou oleje z každé strany, dokud povrch nezhnědne (pozor ale, abyste placku nespálili).
- Nakonec placky po stranách zmáčknete, docílíte tak oddělení jednotlivých dílů.