Všichni známe a máme rádi variantu zapečených housek se sýrem s bílou plísní na povrchu společně se šunkou. Dnes jsme pro vás připravili jejich mexickou obměnu.
Ingredience:
- 10 housek
- 1/2 kg malých bílých fazolí
- 1 menší rajčatový protlak
- 250 g baby rajčátek mix barev
- 20 vajec
- čerstvý koriandr
- římský kmín
- sůl
- pepř
Postup:
- Den předem dejte namočit bílé fazole. Zamezíte tak nadýmání a budou rychleji uvařené.
- Fazole druhý den propláchněte, dejte do nové vody a nechte vařit cca hodinu doměkka.
- Nakrájejte rajčátka a povařte s protlakem. Smíchejte s fazolemi, ochuťte čerstvě nasekaným koriandrem, osolte, opepřete, přidejte římský kmín. Vylepšit můžete chilli.
- Rozpůlené housky nasucho opečte na pánvi. Naneste na ně rajčatovou směs.
- Nejlépe do lívancové pánve vyklepněte postupně 20 vajec, až budou hotová, ozdobte jimi každou housku.