Mezi své podzimní recepty určitě zařaďte tyto kovbojské fazole. Na závěr doporučujeme „připálit“ omáčkou Srirachou nebo chilli papričkami. Nejlépe samozřejmě chutnají při sledování klasických westernovek!
Ingredience
- 30 dkg slaniny
- 500 g mletého hovězího
- 3 plechovky červených fazolí
- 1 plechovka bílých fazolí
- 3 malé cibule
- 5 lžic kvalitního kečupu
- 3 lžíce melasy
- 3 lžíce hořčice
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup
1. Ve velkém hrnci osmažte cibulku, pak k ní přidejte slaninu a až se rozvoní, vsypte hovězí maso. Promíchejte a nechte povařit.
2. Fazole dejte na síto a nechte vykapat. Smíchejte je s masovou směsí, přidejte dochucovadla a za občasného míchání vařte 30 minut. Dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou.