Je čas po zimě oprášit gril od všech pavouků a připravit si pokrm vonící dálkami (s příchodem jara máme chuť cestovat, ať už třeba po krásách České republiky nebo za hranice). Tenhle sendvič je velmi oblíbený u Australanů, vyzkoušejte ho i vy. Doporučujeme pracovat s dvojnásobným množstvím a vzít si ho druhý den místo oběda do práce. Další inspiraci z australské kuchyně získáte od Billa Grangera na Mňam TV.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje + na potření chleba
- 1 lžíce nakrájených listů rozmarýnu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 nakrájený stroužek česneku
- 4 ks hovězí roštěné (každá cca 180 g)
- 8 silnějších krajíců celozrnného chleba
- 8 plátků cheddaru
Postup
1. Předehřejte si gril. V misce smíchejte olivový olej, rozmarýn, hořčici a česnek, dokořeňte dle chuti. Směsí potřete steaky a dejte odležet na dvě hodiny do ledničky.
2. Potřete chleby z obou stran olivovým olejem, dejte na gril a opečte do křupava (cca 1-2 minuty z každé strany).
3. Ogrilujte roštěnou, položte na ni cheddar a poté ji nechte 2 minuty odpočinout.
4. Nyní připravte samotný sendvič – na chleba navrstvěte salát, steak, nakládanou cibulku, přikryjte druhou půlkou chleba a hned servírujte.
DALŠÍ RECEPTY INSPIROVANÉ AUSTRÁLIÍ:
Pomalu připravované hovězí maso