Milovníci noků jistě zajásají nad tímto receptem, který v sobě ukrývá nádech podzimu a zároveň je příjemně chuťově vybalancovaný. Dík za tento recept patří divačce Mňam TV, paní Šupákové z Havířova. Doporučujeme vám ho vyzkoušet!
1. Nejprve si připravte dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojte napůl a vnitřek vydlabejte. 2. Vydlabanou dýni nakrájejte i se slupkou na větší kusy, které poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapejte trochou olivového oleje a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si jen pozor, aby se vám dýně nespálila. 3. Jakmile jsou kousky měkké, nechte je vychladnout a poté je vhoďte do mixéru. Dýni rozmixujte na hladké pyré. Rozmixovanou dýni přendeje do misky a přideje k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl. Rukama vypracujte vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. 4. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučněných rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. 5. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1 – 2 minuty. 6. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte. Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.Ingredience
Postup