Z této polévky plné zeleniny přímo čiší vitaminy. Navíc ji doporučujeme jíst při dietě. Kapusta je jedním z nejbohatších zdrojů živin mezi potravinami rostlinného původu, obsahuje antioxidanty a látky, které chrání oči. Je bohatým zdrojem beta karotenu. Protože květák také posiluje imunitní systém, je dvojka květák + kapusta opravdu velmi „nadupaná“.
Ingredience
- 2 italské klobásy
- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ litru kuřecího vývaru
- 1 květák
- 1 kapusta
- šlehačka
- sůl
- pepř
Postup
1. Klobásu nakrájenou na kolečka osmahněte ze všech stran. Následně z ní nechte odkapat tuk nebo ho vysajte papírovou utěrkou.
2. Ve velkém hrnci nechte zesklovatět cibuli na kostičky. Přilijte vývar, přidejte růžičky květáku, listy kapusty a pod pokličkou vařte, dokud kapusta nezměkne.
3. Po uvaření vlijte do polévky šlehačku, dochuťte česnekem, osolte a opepřete a podávejte s chlebem.