Dnes si k večeři připravíme americkou klasiku – baked potatoes, neboli zapečené brambory plněné nádivkou vonící po slanině. Američané tento pokrm jedí buď samotný nebo jako přílohu k hamburgeru místo hranolek. Pokud si budete chtít udělat opravdu vydatnou večeři, připravte si k bramborám tento vynikající hamburger s dresingem z whiskey.
Ingredience
- 6 velkých brambor
- 150 g slaniny
- 200 g chedaru
- 3 lžíce olivového oleje
- snítka pažitky
- 2 zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup
1. Pořádně omyjte brambory. Vcelku je vařte ve vodě 10 minut.
2. Nechte brambory vychladnout do té fáze, abyste s nimi byli schopni pracovat. Poté je rozkrojte napůl, z části je vydlabejte.
3. Vydlabané brambory dejte do mísy, smíchejte je se zakysanou smetanou, osmaženou slaninou, pažitkou nakrájenou najemno, olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
4. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem. Naplňte je náplní a posypte nahrubo nastrouhaným chedarem.
5. Pečte v troubě na 180 °C cca 30 minut. Na závěr můžete ozdobit lžičkou zakysané smetany.