V redakci jsme si dali novoroční předsevzetí, které se týká jídla. Nebojte se, nezačali jsme držet dietu. Tohle předsevzetí se týká přípravy jídla a to bychom snad mohli dodržovat, shodli jsme se. 🙂 Všichni máme doma starý poctivý mlýnek na maso, a tak ho teď chceme více využívat, nekupovat mleté maso, ale mlít si maso doma. Jedině tak budeme mít jistotu, že nám obchodníci nepřimíchají do mletého masa kousky, které bychom jinak vyhodili. A začneme hned tímto mexickým receptem, který milujeme pro jeho jednoduchost a vynikající chuť.
Ingredience
- 4 tortily
- 300 g hovězího masa vcelku
- 100 g eidamu
- 100 g čedaru
- zakysaná smetana
- rajčatová salsa
- 3 větší rajčata
- 1 menší ledový salát
- 1 střední cibule
- mexické koření
- koriandr
- sůl
- pepř
Postup
1. V ručním mlýnku nebo v robotu umelte hovězí maso. Osmahněte cibuli na kostičky dozlatova, pak k ní přidejte mleté maso a povařte ho, dokud nebude hotové. Osolte, opepřete ho a přidejte mexické koření.
2. V troubě nahřejte tortily.
3. Naaranžujte na ně mleté maso, posypte nakrájeným salátem, rajčaty, dvěma druhy sýrů a nasekaným koriandrem.
4. Podávejte se zakysanou smetanou a salsou.