Pokud jste milovníkem fazolí, pak jistě oceníte recept na rajské fazole s uzeninou. Jedná se o klasický pokrm, jež ocení bezesporu každý milovník luštěnin. Kromě toho jsou luštěniny surovinou, která se doporučuje konzumovat pravidelněji. Jestliže tedy nevíte, jak si takové rajské fazole s uzeninou připravit, velice rádi vám zde poradíme prostřednictvím receptu, který je uveden níže.
Luštěniny aneb rajské fazole s uzeninou
Opět se jedná o velice jednoduchý recept, který zvládne připravit i naprostý začátečník. Další výhodou je i délka přípravy. Jakmile máte ingredience na stole, časově vám tento recept nezabere ani hodinu vašeho času. Jaké ingredience je potřeba si připravit? Jako první si připravte 1 ks cibule, 200 g rajčatového pyré, 500 g uzeniny, 40 g hladké mouky, stroužek česneku, 10 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, sůl, pepř, 1 lžíci mleté papriky, cukr, 1200 ml vývaru, 500 g fazolí. Po přípravě ingrediencí se můžeme vrhnout do přípravy samotného receptu.
Vezmeme si klobásy a ty nakrájíme na kolečka. Nakrájená kolečka hodíme do kastrůlku a nasucho je necháme opéct. Po zhotovení předáme na talíř nebo do misky. Tuk z klobás je možné použít na další kroky. Na tuku necháme orestovat cibuli. Následně nezapomeňte přidat hladkou mouku, nasekaný česnek, bobkový list a nové koření. Takto necháme společně vše osmahnout. Osmahnutí by mělo být krátké. Poté přidáme pyré a sladkou papriku. Po přidání ingrediencí na řadu přichází opět osmahnutí. Přilijeme vývar a důkladně promícháme. Povaříme po dobu 15 minut. Podle svého uvážení osolíme a opepříme.
Cílová páska na dohled
Omáčku je potřeba zbavit kuliček z nového koření. Kromě kuliček vyjmeme také bobkové listy. Dále přisypeme uvaření a scezené fazole. Je potřeba nechat vše projít varem. Můžeme dochutit. Na závěr je důležité vmíchat opečené klobásy. Tím je proces hotový a můžeme servírovat.