Tento pokrm působí podle kuchaře Luka Grunshaw jako afrodiziakum. Mějte to tedy a na paměti a připravte plněné papričky na tu správnou příležitost. Uvidíte, že se potom budou dít věci!
Ingredience
- 6 papriček jalapeño
- 200 g bryndzy
- 100 g sýru ementálu
- 2 vejce
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžičky uzené papriky
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- 1 malý řecký jogurt
- máta
- česnek
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Papričky rozkrojte podélně napůl, pozor na semínka, jsou pálivá, odstraňte je. Stejně tak odřízněte i vnitřní blánu paprik.
- Připravte si náplň. Do 200 g bryndzy nastrouhejte 100 g ementálu. Pořádně propracujte rukama. Přidejte lžíci sušeného česneku a uzenou papriku. Opepřete avšak nesolte, bryndza je sama o sobě dost slaná.
- Naplňte směsí papričky a dobře uhlaďte. Na jednu papriku se spotřebuje cca 1 – 1,5 lžíce sýrové směsi.
- Rozklepněte dvě vajíčka, osolte je a opepřete. Obalte papričky v mouce, vejcích a strouhance.
- Připravte si jogurtový dresing. Smíchejte řecký jogurt, sušený česnek, čerstvou mátu. Máta trochu zmírní pálivost papriček.
- Rozpalte pánev, na ni nalijte asi 4 cm slunečnicového oleje. Do rozpáleného oleje opatrně vhoďte papričky a smažte 4 minuty. Nechte okapat na ubrousku a hned podávejte.