Květáková polévka patří k těm oblíbenějším a známějším pokrmům. Připravit si ji tak můžete nejenom na oběd, ale i na večeři nebo k zahřátí, jestliže vám je chladno. Květákovou polévku si rovněž lze připravit na několik způsobů, od krémové až po hutnější. To už bude záviset na strávníkovi, jaké variantě dá přednost. Pokud nevíte, jak si květákovou polévku připravit, následujte nás.
Připravujeme výbornou květákovou polévku
Jako první si připravíme potřebné ingredience. Teprve poté se můžeme pustit do přípravy samotného pokrmu. Víte, jaké ingredience budete potřebovat k přípravě květákové polévky? Rozhodně se neobejdete bez menšího květáku. Ten je pro tuto polévku nejdůležitější ingrediencí. Pochopitelně vám jedna ingredience nestačí. Kromě květáku dále budete potřebovat 3 menší mrkve, sterilovaný hrášek, pórek, 50 g mála, 2 žloutky, kostku polévkového koření, sůl, pepř a petržel. V neposlední řadě také 2 lžíce hladké mouky.
Nyní se můžeme pustit do přípravy květákové polévky. V první řadě je potřeba udělat jíšku. Tu vytvoříte pomocí mouky a másla. Následně necháte zalít studenou vodou a prostřednictvím metličky rozšleháte. Tím vám vznikne jíška. Takto necháme a přidáme zeleninovou směs. Mrkev je dobré nakrájet na menší kolečka. Květák naopak rozebereme na menší částí. Poté vezmete pórek a ten rozkrojíte na dvě poloviny. Jednu polovinu poté nakrájíte na proužky a přidáte se zeleninou. Necháme vařit po dobu 20 minut.
Jak dokončit květákovou polévku?
V této fázi se blížíme do konce. Po uplynutí výše uvedené doby přidáme hrášek a dochutíme pomocí soli a pepře. Na závěr přidáme druhou polovinu pórku a pažitku. Poslední ingrediencí je rozkvedlané vejce. Tím máme květákovou polévku dokončenou a můžeme začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.