Čas od času si připravit polévku nemusí být vůbec na škodu. Ne každý si doma vaří k hlavnímu chodu i polévky. Proč si ovšem polévku alespoň občas nedopřát? Pokud vás nenapadá žádný recept, pak vám s jedním pomůžeme. Řeč je o hrachové polévce, která vám bezesporu zachutná. Kromě toho vám příprava hrachové polévky nezabere příliš mnoho času.
Ingredience a následná příprava hrachové polévky
S přípravou hrachové polévky nemůžete začít bez potřebných ingrediencí. Je potřeba ze seznamu koupit opravdu vše, aby hrachová polévka měla takovou chuť, jak se od ní vyžaduje. Potřebovat tedy budete 35 dkg hovězích a telecích kostí, sůl, pepř, cibuli, celer, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 15 dkg hrachu, 10 dkg sádla a 10 dkg hladké mouky. Dále pak majoránku, petrželovou nať a smažené kostičky, které připravíte z rohlíku. Po dokončení nákupu se můžete pustit do přípravy hrachové polévky.
V první řadě musí uvařit vývar. Ten uvaříte z připravených kostí, a to v osolené vodě. Během toho, co budete vařit vývar přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a pepř podle svých chutí. Zeleninu vaříme do měkka. Jakmile této fáze docílíte, vývar procedíme. Nyní si připravíme hrách. Ten rovněž necháme uvařit do měkka. Poté rozmixujeme. Ze sádla a z mouky je potřeba udělat jíšku. Při míchání přilijeme k jíšce vývar, který již máme hotov. Takto necháme dále vařit přibližně 30 minut. Po uplynutí této doby přidáme rozmixovaný hrách.

Jak pokračovat dále?
Po přidání rozmixovaného hrachu lze polévku znovu opepřit. Opět bude záležet na chuti vás a rodiny. V neposlední řadě přidáme prolisovaný česnek. Dále můžeme dochutit polévkovým kořením. Nezapomeňte také na majoránku. Na talíři můžete do polévky přidat připravený osmažený rohlík. Kromě osmaženého rohlíku se k polévce podává také chleba. Ten polévce dodá na chuti.