iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Hobby Shop – nákupní galerie

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají

Pokud máte rádi polévky, tak tuto hrachovou musíte vyzkoušet!

Čas od času si připravit polévku nemusí být vůbec na škodu. Ne každý si doma vaří k hlavnímu chodu i polévky. Proč si ovšem polévku alespoň občas nedopřát? Pokud vás nenapadá žádný recept, pak vám s jedním pomůžeme. Řeč je o hrachové polévce, která vám bezesporu zachutná. Kromě toho vám příprava hrachové polévky nezabere příliš mnoho času.

Ingredience a následná příprava hrachové polévky

S přípravou hrachové polévky nemůžete začít bez potřebných ingrediencí. Je potřeba ze seznamu koupit opravdu vše, aby hrachová polévka měla takovou chuť, jak se od ní vyžaduje. Potřebovat tedy budete 35 dkg hovězích a telecích kostí, sůl, pepř, cibuli, celer, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 15 dkg hrachu, 10 dkg sádla a 10 dkg hladké mouky. Dále pak majoránku, petrželovou nať a smažené kostičky, které připravíte z rohlíku. Po dokončení nákupu se můžete pustit do přípravy hrachové polévky.

V první řadě musí uvařit vývar. Ten uvaříte z připravených kostí, a to v osolené vodě. Během toho, co budete vařit vývar přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a pepř podle svých chutí. Zeleninu vaříme do měkka. Jakmile této fáze docílíte, vývar procedíme. Nyní si připravíme hrách. Ten rovněž necháme uvařit do měkka. Poté rozmixujeme. Ze sádla a z mouky je potřeba udělat jíšku. Při míchání přilijeme k jíšce vývar, který již máme hotov. Takto necháme dále vařit přibližně 30 minut. Po uplynutí této doby přidáme rozmixovaný hrách.

Jak pokračovat dále?

Po přidání rozmixovaného hrachu lze polévku znovu opepřit. Opět bude záležet na chuti vás a rodiny. V neposlední řadě přidáme prolisovaný česnek. Dále můžeme dochutit polévkovým kořením. Nezapomeňte také na majoránku. Na talíři můžete do polévky přidat připravený osmažený rohlík. Kromě osmaženého rohlíku se k polévce podává také chleba. Ten polévce dodá na chuti.

Pokud máte rádi polévky, tak tuto hrachovou musíte vyzkoušet! was last modified: 12 ledna, 2021 by Miro Čenger
Miro Čenger

Mohlo by vás zajímat

Mňam tip na dnešní večeři: Krémová bramborová polévka

Proč naše tělo potřebuje na podzim změnu jídelníčku?

Čemu se věnovat doma s dětmi? Časopis La Cucina Italiana přináší recepty speciálně pro vaše ratolesti

Budeme pít Nachmelené víno?

HRA O TRŮNY a hlasování o nej kuchaře spuštěno!

7 jednoduchých triků, po kterých zhubnete a začnete jíst zdravěji

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Pečené batáty aneb rychlá večeře pro celou rodinu

  • Květáková polévka krok za krokem

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Zlatka_Otavova

    Jak připravit perfektní sněhové pečivo? Radí odbornice Zlatka Otavová

  • Jaké suroviny jíst v lednu: Polníček nabitý vitamíny

Tipy pro zdraví

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Ovoce přináší moho výhod pro naše zdraví

    Zpátky do formy po svátcích: Recepty na jídla, po kterých nepřiberete

  • Chraňte se před koronavirem, jezte vitamin D! Ve článku se dozvíte, v jakých jídlech ho naleznete

  • Jak nepřibrat na homeoffice? Tyhle potraviny zařaďte do jídelníčku

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání programu Mňam TV je společnost S & P Broadcasting a. s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7, Holešovice, IČ: 04117310 („SPB“).

S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na shora uvedené adrese sídla nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 736 102 018, případně na emailové adrese info@spbroadcasting.cz

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání programu Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, Česká republika, www.rrtv.cz

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2021 © S&P Broadcasting a.s., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.